Nomenclator CAEN
0122 - Cultivarea fructelor tropicale şi subtropicale
Cultivarea fructelor, nucilor, a plantelor pentru bauturi si mirodenii Aceasta clasa include: - producerea de fructe: mere, pere, prune, cirese, visine, caise, piersici, capsuni, zmeura, citrice, smochine, banane, avocado etc.; - cultivarea de struguri pentru vin si a strugurilor de masa; - producerea de vin din struguri productie proprie; - cultivarea de nuci comestibile, inclusiv nuci de cocos; - cultivarea plantelor pentru bauturi, cum sunt cafeaua, ceaiul, cacaoa; - cultivarea mirodeniilor: cimbru, coriandru, anason, dafin, piper, nucusoara, scortisoara; - cultivarea maslinilor pentru productia de ulei si pentru consumul direct; - producerea de ulei de masline din masline productie proprie. Aceasta clasa include, de asemenea: - culesul fructelor salbatice si alunelor de padure. Aceasta clasa exclude: - cultivarea arahidelor, vezi 01.11; - cultivarea conurilor de hamei, vezi 01.11; - cultivarea legumelor producatoare de fructe: tomate, pepeni verzi, castraveti etc., vezi 01.12; - cultivarea de plante aromatice proaspete: patrunjel, marar, leustean si tarhon, vezi 01.12; - producerea de ulei de masline, alta decat din masline productie proprie, vezi 15.42; - fabricarea de cacao, vezi 15.84; - prelucrarea frunzelor de ceai si a cafelei, vezi 15.86; - producerea de vinuri, alta decat cea din struguri productie proprie, vezi 15.93